20 Comments

"Astfel, plafonul minim de 19.800 lei (6 salarii minime brute) va fi atins în practică la venituri totale din chirii de 23.760 lei"

Cred ca e vorba de 24.750 - la acest venit total se va aplica și CASS, nu? 24.750 x 20% = 4.950

24.750 - 4950 = 19.800 = pragul de 6 salarii.

Expand full comment

Pentru a determina în ce prag de plată pentru CASS te afli, trebuie considerat venitul după aplicarea impozitului ? sau doar cota forfetară se scade din venitul brut ?

Mulțumesc!

Expand full comment

Bună ziua!

Dacă am doar un contract de închiriere cu o persoană juridică reținerea și plata impozitului o va face chiriașul , prin urmare nu mai depun declarația 212 cu estimat pe anul 2024. Întrebarea mea este: chiriașul ce declarație completează pentru a declara acest impozit?

Expand full comment

Puteti sa mai explicati va rog, daca eu pers fizica am.contract cu o firma, pe suma de 1800 lei, firma mi a platit luna aceasta doar 1700. Este normal? El nu ar trebui sa plateasca suma mentionata in contract? si impozitul.separat?

Multumesc!

Expand full comment

Buna! Am o intrebare. Sunt co-proprietar al unui apartament pe care l-am dat in chirie cu 500 euro/luna (amandoi proprietarii aparem in contractul de inchiriere). Amandoi vom depune declaratie unica si cererea de inscriere la Anaf, insa, fiecare dintre noi va completa in cererea de inregistrare chiria de 500 euro/luna si calculeaza anaf singur impozitul la jumatate din suma? sau trebuie sa trec in cererea mea de inregistrare a contractului chiria de 250 euro?

Expand full comment
Jan 9·edited Jan 9

Iar acum, de bun simt vorbind, daca impozitul e retinut la sursa, inseamna ca eu proprietar persoana fizica ar trebui sa ii fac un discount de 8% firmei ce o am in chirie?

Mulțumesc

Expand full comment