5 Comments
Nov 3Liked by Daniel Popescu

Salut. Lucrez în asigurări de 13 ani și sunt specialist în asigurări de locuințe; astfel:

- principiul asigurărilor este unul simplu: mulți contribuie cu puțin pentru ca puțini să fie despăgubiți atunci când e nevoie. Astfel, eu în Oradea prea puțin probabil să am alunecare de teren la etajul 4. Dar există zone unde riscul există astfel încât din banii mei și ai celorlalți există fond suficient să le fie lor despăgubite daunele.

- apoi, există asigurările facultative care au pe cele trei riscuri ale PAD-ului excedent de sumă. Ce înseamnă asta? Înseamnă că este un cutremur, îți distruge total casa; PAID îți dă 10 sau 20.000 euro iar asiguratorul unde ai polița facultativă îți dă ce e peste 10 sau 20k până la limita sumei asigurate din asigurarea facultativă. Deci ai bani să îți ridici o casă identifică cu cea distrusă.

Expand full comment

Salutare,

Nu crezi ca datele furnizate de Storia sunt complet deconectate de realitate?

Cred ca tranzactiile imobiliare au scazut mult mai mult, mai ales ca mare parte a populatiei a devenit ineligibla pentru credit.

Expand full comment

Dar dacă eu vreau sa plătesc pagube pentru distrugeri in locuinta mea,locuiesc la etajul 3 al unui bloc, de ce sa ma oblige statul sa fac asigurarea asta ? Cred ca înțelegi ideea..

Expand full comment